Ana Sayfa Haberler Faydalı Bilgiler Resim Galerisi Videolar Atatürk İletisim

» SİTE İSTATİSTİKLERİ
EYÜP'TE MUHTEŞEM NEVRUZ KUTLAMASI
 » EYÜP'TE MUHTEŞEM NEVRUZ KUTLAMASI

Eyüp’te Muhteşem Nevruz Kutlaması…

Eyüp Belediyesi,  Türk  Dünyası  Belediyeler  Birliği ile birlikte Nevruz Bayramı özel programı düzenledi. Program  nedeniyle yurtdışından gelen konuklar ve gösteri grupları sabah 11:00’de Eyüp  Sultan Meydanı’nda toplandı. Eyüp Müftüsü İsa Gürler’in Nevruz nedeniyle yaptığı duanın ardından Eyüp Belediyesi Mehter Takımının marşlarıyla grup, Eyüp Stadı’na kadar yürüdü…

Türk Dünyası ülkelerinin bayraklarıyla ve sahayı kaplayan dev Türkiye bayrağıyla tam bir şenlik havasına bürünen Eyüp Stadı’nda Nevruz gösterileri protokol konuşmalarıyla başladı.

Kutlamalara, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Denizli Belediye Başkanı, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanı Nihat Zeybekçi, İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Azerbaycan Milletvekili Güler Ahmadova,  Azerbaycan Adalet Bakanlığı Belediyelerle İş Merkezi Müdürü Mehti Selimzadeh, Akçabedi Şehri Belediye Başkanı Ali İsmailov, KKTC’den Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçam, Yeni Boğaziçi Belediye Başkanı Cemal Biren, Makedonya Cumhuriyeti’nden Jupa Belediye Başkanı Mazlum Hasan, Gastivar Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Eyüp, Moldova Cumhuriyeti Komrat Büyükşehir Belediye Başkanı Nikolay Dudoğlu, dernekler, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevruz Bayramı’nda bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Nevruz’un tüm Türklerin bayramı olduğunu belirterek, “Anadolu’da, Kafkaslarda, Balkanlar’da, Kıbrıs’ta, Yakutistan’da, Tataristan’da, Ortadoğu’da her iklim ve coğrafyada Nevruz 2800 yıldır  büyük bir coşkuyla kutlanıyor. “ dedi.

Nevruz ateşinin milyonlarca Türk arasındaki sıcaklığı, dostluğu, sevgiyi pekiştirdiğini ve hiç sönmeden binlerce yıldır yandığını kaydeden Başkan, şunları söyledi: “Avrasya’nın, Türk âleminin Nevruz toyu kutlu olsun, Nevruz gülleri geleceğe umutlar taşısın, Nevruz sevinç, mutluluk ve huzurla kutlu olsun.”

“Bugün Nevruz Günüdür, Güllerin Düğünüdür, Bülbüller Bayram Eder, Kavuşmanın Günüdür…”

Eyüp Belediyesi&Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği Nevruz Şöleni, mehter konseri ve Motif Halk Oyunları ekibinin muhteşem gösterisiyle başladı..

Ardından Irak Türkleri saz ekibi ve ses sanatçıları,   izleyenlere nefis bir müzik şöleni sundu. Doğu Türkistan folklor ekibinin gösterisinin ardından Azerbaycan Zeynel Hak Diyaspora Merkezi Başkanı İsmail Ağayev bir konuşma yaparak şiir okudu.  Ehlibeyt Vakfı sema ekibinin gösterilerinin ardından Rumeli folklor ekibi birbirinden renkli oyunlarıyla izleyenleri coşturdu. Programın en heyecanlı bölümü ise ateş yakılması ve demir dövülmesi bölümüydü… Başkan İsmail Kavuncu ve konukları yakılan  ateş üzerinden atladılar ve Nevruz’un simgelerinden biri haline gelen demir dövdüler. Nevruz kutlamalarını izlemeye gelen konuklara Eyüp Belediyesi tarafından Özbek pilavı ve İzmir Lokması ikram edildi.

[ 20.3.2010 ]  ( Okunma : 5840 )   ( Bu haberi yazdır)

» DERNEK HABERLER
19 Ekim Muhtarlar Günü’nü Eyüpsultan Hükümet Konağı önünde kutladık
POLİS TEŞKŞLATININ 167.KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
EYÜP DOSTLARI VAKFI VE DÜZENLENEN KAHVALTIYA KATILAN MUHTARLARIMIZ
DERNEĞİMİZE AİT RESMİ WEB SİTEMİZ YAYIN HAYATINA BAŞLAMIŞTIR
İLÇEMİZDE KURBAN BAYRAMI KUTLAMALARI
EYÜP'TE MUHTEŞEM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMALARI
06 EKİM 2010 İSTANBULUN KURTULUŞU
EYÜP BELEDİYESİ TARAFINDAN RAMİ'DE SAHUR,ÇIRÇIR'DA İFTAR VERİLDİ
BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL KAVUNCU HESAP VERİYOR.
HUZUR TOPLANTISI
EYÜP YEREL GÜVENLİK KOMİSYONU 6.TOPLANTISINI YAPTI
MAHALLELER ARASI 40 YAŞ VE ÜSTÜ FUTBOL TURNUVASI
EYÜP YEREL GÜVENLİK KOMİSYONU 5.TOPLANTISINI YAPTI.
EYÜP'TE MUHTEŞEM NEVRUZ KUTLAMASI
EYÜP'TE ÜÇÜNCÜ YEREL GÜVENLİK TOPLANTISI YAPILDI
HALI SAHA FUTBOL TURNUVASI
MEHMETÇİKLERİMİZE MUHTEŞEM UĞURLAMA
BAYAN KARATECİLERE BAŞKANDAN ÖDÜL
İSMAİL KAVUNCU RAMİ'DE BİR EVİ ZİYARET ETTİ.
EYÜP KAYMAKAMI'MIZDAN BÜYÜK PROJE
 » GÜZEL SÖZ
Mal kaybeden, bir şey kaybetmistir, onurunu kaybeden birçok şey kaybetmiştir.Fakat cesaretini kaybeden her şeyini kaybetmistir.
Goethe
 » İSTANBUL'DA HAVA